lunes, 23 de marzo de 2009

Priscilla Again!!!

Ayer salió publicada una noticia en “El Periodic d’Andorra” (El periodico de Andorra) la siguiente noticia (en catalan).

Titan Desert 2009: Priscilla Tudel, reina del desert (por Rafa)

La màquina del Projecte Priscilla, exclusiva per a la Titan Desert. Foto: WWW.PROYECTOPRISCILLA.BLOGSPOT.COM

”Les aventures de Priscilla, la reina del desert és una pel.lícula en què tres drag queens inicien un viatge pels deserts australians buscant respostes interiors a la seva vida, a elles mateixes, als seus patiments, i és alhora una història emocionant, de sentiments, passional... com el ciclisme d'aventura entre sorra i pedra. És el que tècnicament es coneix com a comèdia dramàtica. Repetim: com el ciclisme d'aventura entre sor- ra i pedra.
Doncs això, el riure i la llàgrima sentimentaloide formen l'estret camí entre el món de la il.lusió de fer front a una cursa com ara la Titan Desert --cinc dies de competició des del 27 d'abril, a 100 quilòmetres per dia pel desert del Marroc, a 40, ¡¿què dic?!, a 45 graus-- i la sensació de buidor que pot experimentar el cos d'una persona --atleta, sí, però persona-- durant i després de la dura prova. ¡Com per no trobar-se a un mateix entre tantes hores entre el no-res!

I aquestes sensacions, hi estem o no d'acord, és el que busquen els aventurers disposats a tot a la pròxima edició de la Titan Desert.

Entre ells, dos andorrans, Ramon Aranda --no serà la seva primera cursa-- i la incombustible Ariadna Tudel. La nostra Priscilla. Priscilla Tudel.


I m'explico. Hi ha una colla de persones d'aquelles boges per l'esport aventurer, de desgast --entre les quals hi és Tudel, però molta més gent, com ara qui signa això, ho reconec--, que busquen sempre més enllà. Doncs aquesta gent, incansables, entre els quals hi ha Josef Ajram o exciclistes professionals com ara Melcior Mauri o Roberto Heras, fan rumiar d'altres persones, pensants, mecànics i amants de la bicicleta, en una idea boja --una altra--: fer una bicicleta exprofès per a la Titan Desert. Una bicicleta que, notícia, serà per a la nostra Priscilla. Priscilla Tudel. Priscilla Tudel, reina del desert.

Els creadors del projecte bicicleta Priscilla parlen de "sis conceptes bàsics, qüestions tècniques que significa parlar de rodes de 29", forquilla de paral.lelogram, plats ovals, canvi intern, seient anatòmic i quadre a mida. I tot, en una bicicleta de titani --Titan Desert, vet aquí la broma interna de l'assumpte--, dura i batalladora, i, resumint, una màquina es-pec-ta-cu-lar per a la nostra Priscilla. Per a ella. Reina del desert.


Però això té un preu. I és que aquesta màquina, aquesta meravella, és un projecte, segons els creadors i col.laboradors --Amarobikes, Espai Bici...--, fet per arribar el primer a la meta. I, ¡pam!, aquí hi ha la pressió. Ariadna Tudel ha demostrat que és una de les més valentes esportistes andorranes. De fet, si és precís, recordarem aquí les llagues, les cremades i el quist que pateix després de disputar, amb l'equip nacional de la Federació de Muntanyisme (FAM), la Pierra Menta de la Copa del Món d'esquí de muntanya. O, si és precís, els dies de desert, fam i malsons que va viure amb Dani Buyo enmig del desert d'Abu Dhabi. Però la pregunta és: ¿guanyarà? No ho sabrem fins a l'1 de maig, tot i que per als andorrans, Tudel, Ariadna, serà ja la nostra Priscilla. Sense disfresses ni plataformes, sense cabells estrambòtics ni roba cridanera, però sí amb les sensacions que li deixa el desert marroquí. Aquelles sensacions que van, en un no-res, del riure a la llàgrima. La nostra Priscilla.”


Pues así es, este año Espaibici aumenta su presencia en la Titandesert, pero lo haremos de forma discreta cediendo la Priscilla a Ariadna Tudel que junto a otro compatriota andorrano, Ramón Aranda y a Josef Ajram, también con una Priscilla, compondrán un equipo de lujo.

Así pues, Espaibici no solo estará presente en la Titan con el proyecto Liliana si no que a demás, el Proyecto Priscilla revive con más fuerza y con dos bicis en competición.

Ariadna contará con la asistencia en carrera de Aimar Fraga, el “Alma Mater” de Amarobikes y el responsable de la fabricación de los cuadros Priscilla (o Amaro Bellucci), asistencia que se hará extensible a la Priscilla de Josef Ajram.

No hay comentarios: