viernes, 25 de julio de 2008

LLIBRES DE VIATGE

La editorial Cossetània , es una editorial que publica llibres de rutes amb BTT, a cavall o a peu.

Son llibres que podem trobar excursions de tots els nivells de dificultat, perfectament identificades. A part dels llibres que a Espai Bici ja disposem des de fa anys, ens han arribat unes quantes novetats, tres nous títols de la col•lecció Azimut:

La Costa Daurada arran de mar
Josep Insa Montava
Conèixer la Costa Daurada, amb profunditat o de passada, pot ser molt enriquidor, tant pel paisatge com per la història. Els recorreguts es desenvolupen per les comarques del Baix Penedès, el Tarragonès, el Baix Camp, el Baix Ebre i el Montsià, que geogràficament formen l’anomenada Costa de Ponent, més coneguda com a Costa Daurada. Aquesta guia ofereix la possibilitat de recórrer la Costa Daurada de nord a sud, de la manera més senzilla que existeix, és a dir, a peu, tot i que també és possible fer-ho a cavall i amb la BTT. Procurem seguir arran de mar pels antics (i no tan antics) camins de ronda i per les poblacions properes a la costa, que des que arribaren els primers pobladors fins als nostres dies han vist, any rere any, l’arribada de gent cercant sol i “tranquil•litat”.

En BTT per la vall de Tuixent i la Vansa
27 itineraris
Joan Ramon Segura
La vall de Tuixent i la Vansa cavalca entre les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà i el Solsonès. És com una mena d’estreta falca que intenta obrir-se camí entre les tres comarques. De l’Alt Urgell és separada per la llarga serralada del Cadí. Del Berguedà ho està per l’altívol Pedraforca i pels contraforts septentrionals de la serra del Verd. Del Solsonès, per la serra del Verd i les muntanyes del Port del Comte. Aquest marc geogràfic ha emmarcat una vall amb unes característiques ben singulars. Constitueix una contrada definida per l’aïllament que li produeixen els altius colls que la separen de la resta del país.

El Pallars Sobirà en BTT
14 itineraris
Xavier Agut
Els més de 600 quilòmetres de recorregut i els gairebé 20.000 metres de desnivell acumulat de pujada descrits en aquesta guia ens permetran fer-nos una bona idea de les principals zones i característiques d’aquesta muntanyosa comarca, el Pallars Sobirà, que de ben segur ens sorprendrà amb la bellesa dels seus paratges i la màgia dels seus racons més amagats. La seva intenció és facilitar que en gaudiu plenament i amb aquest objectiu procura que, a més de transcórrer pels indrets més bells, totes les excursions tinguin un recorregut circular, és a dir que comencin i acabin en un mateix lloc de fàcil accés.

I dos títols mes de un recull de excursions del programa de TV3 “Temps d’Aventura” proposades pels teleespectadors:

Racons 08. Temps d’aventura
Excursions a peu i en BTT proposades pels teleespectadors
«Racons» no solament és el nom de la primera secció del programa Temps d’aventura de Televisió de Catalunya, «Racons» és el títol d’una experiència única, divertida, enriquidora. Una experiència amb cos i ànima, i des de fa dos anys amb forma de llibre: aquest que teniu a les mans. Una de les característiques de l’edició del 2008 és la varietat, i no solament en els recorreguts, sinó també en les dificultats. Hi ha racons durs (poquets) i molts de suaus. És la cultura de l’activitat física a l’aire lliure i de l’esport popular per a tothom. Sense curses, sense cronos, sense rècords i sense podis; aquí no hi ha vencedors i encara menys vençuts. Només hi ha ganes de passar-ho bé, guanyar salut i ampliar coneixements. Aquest és el senzillíssim «full de ruta» del nostre programa, Temps d’aventura, 19 itineraris proposats pels teleespectadors del programa de Televisió de Catalunya.

Racons. Temps d'aventura
22 excursions a peu i amb BTT proposades pels teleespectadors
El programa televisiu Temps d’aventura comença amb una secció anomenada “Racons”, on cada setmana es mostra algun lloc secret per anar a fer una de les coses més saludables d’aquest món: practicar esport a l’aire lliure. Després de 5 anys i gairebé 200 “Racons”, el programa va impulsar que fossin els teleespectadors els qui ens mostressin els seus “Racons”. L’experiència no solament ha estat molt positiva, sinó que ens ha confirmat que la interactivitat en el món de la televisió ha deixat de ser una tendència per convertir-se en una realitat enriquidora, i molt més quan tens al teu costat un col•lectiu de teleespectadors amb un grau elevadíssim d’activitat i coneixements. Al nord, al sud. A la muntanya, a la costa. Itineraris fàcils, per a la família; més difícils, per entrenar tècnica. Curts, per als nens. Llargs, per al cor. Racons i més racons. 22 en total. De tota mena i de tots els estils. Tan variats i diferents com els mateixos autors. Un gran collage d’aventures i maneres d’explicar. Són vostres, que els gaudiu!